Praktische cursus Ambachtelijk Wijn maken in Andalucía

Sorvilán is een klein boerendorp in Andalucía. De wijn die hier gemaakt wordt is vooral voor regionale verkoop en eigen gebruik.
Het oogsten van de druiven is familie en vriendenwerk. Vanwege de steile hellingen is de hulp van een muilezel onontbeerlijk. U kunt samen met de lokale wijnboer en zijn familie aan deze bijzondere praktijk deelnemen.

De cursus kent de volgende onderdelen:
• Uitleg over: druivensoorten, verzorging, groeiproces
• Dagdeel druivenplukken met familie + gezamenlijke maaltijd
• Meemaken van het verwerkingsproces: ritsen, persen, hevelen
en toevoegen van de most
• Wijn proeverij: wit, rood, rosado, jong en oud (tot wel 15 jaar)
en aguardente (brandewijn)
• Bezoeken van ambachtelijke wijnkelders of bodega’s
• Bezoek aan het wijnmuseum in Polopos

Data en prijzen
De cursus bestrijkt vier dagdelen.
Voor vertaling wordt gezorgd.

Deze cursus kunt u ook combineren met een cursus beeldhouwen.

In overleg kunnen we een persoonlijk arrangement samenstellen (pension, appartement, vliegreis en autohuur)



Informatie en opgave
Voor inschrijving en vragen kun je bellen of mailen naar: angela.teunissen@hetnet.nl
Tel. 020 6382417 of mobiel 06 2902 3936

Lokale wijnboer

Druivenpluk


Persen van de druiven